bg5

Način rada u Ingenicusu

Tri starosne grupe

Program SuanPan mentalnog razvoja dece podeljen je u tri uzrasne grupe:
- Kinder(od 5 do 7 godina)
- Primarna (od 7 do 10 godina)
- Sekundarna (od 11 do 14 godina)
Obuku dece od 5 do 7 godina vodi profesor razredne nastave ili vaspitač sa višegodišnjim iskustvom obučen za pružanje nastave iz SuanPan mentalne aritmetike i licencirani od strane osnivača i vlasnika programa, firme PRO-MENS.U kinder grupi primenjuju se segmenti Montessori obrazovanja prilikom obuke mentalne aritmetike. Napredak kod dece predškolskog uzrasta je izuzetan. Većina dece ovog uzrasta ne zna brojeve u trenutku dolaska u centar, dok nakon 8 meseci uspešno vrši sabiranje i oduzimanje nizova do 100.
Obuku dece uzrasta 7 do 10 godina i 11 do 14 vode licencirani predavači za prenošenje znanja iz oblasti SuanPan mentalne aritmetike, profesori razredne nastave sa iskustvom u radu sa decom. Napredak kod dece od 7 do 14 je lako uočljiv jer se primećuje da se školske obaveze nakon kursa izvršavaju brže i uspešnije. Deca postaju svesna boljih rezultata u školi i povećava im se motivacija za dalji rad.

Nastavni program

Program počinje istovremenom primenom abakusa (računaljke) i auditivnog treninga, sledi mentalno usvajanje i postavljanje abakusa u mislima, što dovodi do misaonog izvođenja računskih operacija.

Rad na računaljci je praćen kreativnim igrama – aktivnostima drame na času, testovima pažnje i drugim stimulativnim aktivnostima u cilju bolje socijalizacije, podizanja samopouzdanja.

Po završenom kursu, svi polaznici su osposobljeni da rešavaju aritmetičke operacije poput: 148 + 43 + 69 - 34 + 126 =…. , bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući odgovor za 3 do 5 sekundi. Budući da sama tehnika isključuje mogućnost greške, samopouzdanje i motivacija kod dece postepeno raste, a faktor stresa opada do minimuma.

Praćenje rezultata


Napredak svakog polaznika se prati na individualnom nivou, kroz kvalitativnu i kvantitativnu analizu postignutih rezultata.
Svaki učenik periodično rešava testove pažnje i koncentracije. Rezultate testova obrađuju psiholozi PRO-MENS-a koji je distributer programa SuanPan mentalne aritmetike za Srbiju. Profesori kontinuirano beleže utisak o savladanom gradivu i napretku učenika.
Roditelji dobijaju periodične izveštaje o napretku deteta u usvajanju programa SuanPan mentalne aritmetike.Utisci roditelja i dece

DanijelaGordanaBojanMašaDačićSlađanaJelenaAntonijeNikolaMatejaTamara

Osvežavajući i moderan vid učenja! Dete uživa u radu sa brojevima i igrama koncentracije. Odlična priprema za školu. Sve pohvale, nastavite tako!!!”

Danijela Anić, mama šestogodišnje Magdalene

„Od samog početka utisci su izuzetni. Odnos prema deci je prijatan i opušten, što stvara atmosferu gde dete uživa u radu, pored igre, priče… Primer kako jednostavan, a pravi odnos deluje stimulativno, tako da je mom detetu bolja i pažnja i koncentracija i ponašanje, a računanje se prosto podrazumeva.”

Gordana Ristić, mama šestogodišnjeg Grigora

„Ja sam otac šestogodišnje devojčice koja pohađa SuanPan već šest meseci. Želim da se zahvalim celokupnom timu koji vodi ovaj program jer sam prezadovoljan rezultatima koje moje dete iz dana u dan postiže. Preporučio bih svakome ovaj tip učenja u jednoj od faza detetovog razvoja. Sve pohvale i hvala vam što postojite u našem gradu.”

Bojan Janković, tata šestogodišnje Anđele

„Nisam znala ni broj 1, pošla sam u “školicu” i naučila sam brojeve do sto. Sada znam i da računam. Imam super društvo i volela bih da i dalje učim u ovoj školi.“

Maša Nešić, 5 godina

„Ja sam mama sedmogodišnje devojčice koja je pohađala SuanPan. Mogu da kažem da sam veoma zadovoljna i da je moja ćerka sa lakoćom savladala sve zahteve. Planiramo da nastavimo i sa sledećim kursem. Program smo preporučili svim prijateljima koji imaju decu tog uzrasta.”

mama sedmogodišnje Dunje Dačić

„Bila sam iznenađena pozitivnim efektima mentalne aritmetike, jer je moj sin već posle dva meseca počeo da radi i rešava sve zadatke mnogo brže. Ono što je mnogo iznenadilo sve nas u porodici jeste to što on sada mnogo više i češće koristi obe ruke, iako je levoruk. Sve pohvale za SuanPan.”

Slađana Stojanović, mama osmogodišnjeg Jovana

„Danilo ima deset godina, završio je osnovni kurs i odmah izrazio želju da upiše napredni. On je dete koje ne voli školu i obaveze, ali na časove SuanPana ide rado i bez pritiska radi domaće zadatke. Časovi mentalne aritmetike pomogli su mu da poboljša koncentraciju i lakše obavlja školske zadatke. Kao roditelj, prezadovoljna sam načinom rada u školi i svima bih preporučila da svoju decu upišu u školu mentalne aritmetike SuanPan.”

Jelena Nešović, mama desetogodišnjeg Danila

„SuanPan mi se mnogo sviđa jer mnogo računamo na računaljkama, na fleš karticama i radimo mentalni rad. Razvijamo mozak i stičemo znanja da bismo bolje računali u školi.”

Antonije Bojović, 10 godina

„Na SuanPan-u sam naučio mnoge stvari koje će mi značiti celog života. U celoj školi ću biti najbolji đak. SuanPan mi malo oduzima od slobodnog vremena, ali mi puno znači. Srce mi se smeje kada radim SuanPan. Šteta što ne idemo i preko nedelje.”

Nikola Kostić, 8 godina

„SuanPan mi je pomogao i zbog njega brže računam. Ja mislim da je vrlo koristan i svako ko hoće dobru zabavu, a istovremeno i brzo računanje, treba da upiše ovaj kurs.”

Mateja Mitrović, 8 godina

„SuanPan rules!”
Milica Mitrović, 12 godina
„SuanPan je škola, ali ne škola bola. U njoj učimo brojke, jedinice, dvojke i trojke. Mi dobijamo računaljke i fleš kartice, pa na njima računamo kratke zadačiće. Meni je tu lepo i zabavljam se slepo.”

Tamara Milosavljević, 8 godina

All rights reserved © 2015 SuanPan Mentalna aritmetika Novi Sad | Ingenicus